Det kan vara smidigare att välja våtrumspanel framför klassiska material

06 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

Även om badrummet inte är det rum man spenderar mest tid i så är det fortfarande ett rum som många lägger pengar på att hålla fräscht och fint. Om man har planer på att renovera sitt badrum, eller kanske till och med bygga ett nytt, så är det viktigt att man följer de regler som finns gällande våtrum. Till exempel så är det viktigt att väggarna kan stå emot vatten och ska därför kläs med ett lämpligt material. Det vanligaste är att man använder kakel eller våtrumstapet, men det finns även fler bra material att välja på som till exempel våtrumspanel.

Hållbara och motståndskraftiga

Hos e-plast.se hittar man Easywall våtrumspaneler. De är mycket robusta eftersom de är tillverkade enligt en ny högteknologisk sandwichmetod. Genom att kombinera kvalitetsmaterial i 3 skikt till ett superstarkt material så får man fram en riktigt stark panel. Sandwichen består av en hård kärna i kvalitetsplast som appliceras på en mycket motståndskraftig aluminiumskiva på vilken designen eller färgen trycks. Det sista skiktet består av UV-beständig lack som förhindrar att designen bleks och gör samtidigt panelen motståndskraftig mot repor.

pastedGraphic.png

Paneler för olika smaker

Förutom dess goda funktion så har våtrumspaneler ofta snygga motiv eller sköna färger. Hos e-plast.se hittar man bland annat våtrumspanel med vackra naturstensmotiv samt enfärgade paneler i en härlig grön nyans. Har man inte tänkt renovera eller bygga nytt så kan man fortfarande använda våtrumspanelerna för en smidig uppdatering av ett redan kaklat badrum eftersom de kan fästas utanpå befintliga plattor.

Våtrumspaneler är enkla att montera

Sist men inte minst så finns fördelen att man kan montera skivorna själv. Det betyder att man inte behöver anlita dyra hantverkare för att montera våtrumspanelen. Den stora ytan gör att de är enkla att montera på väggar eller direkt utanpå plattor. De kan skäras till önskad storlek och limmas sedan enkelt fast på väggen.

Fler nyheter