Din ridskola

23 april 2019 Sofia Nyrell
Din ridskola

Swartlings ridskola är en av Sveriges äldsta ridskolor med en historia ända tillbaka till 1905 då den grundades av ryttmästare Swartling. Ridskolan finns fortfarande kvar i släkten och drivs idag av Gunilla och Christopher Swartling med höga ambitioner för att vara en lärorik och inspirerande plats för den som vill lära sig mer om ridning och hästar. Ridskolan har fått utmärkelsen årets ridskola av ridskolornas riksförbund med motiveringen:  ”En ridskola med bästa tillämpliga idé i en väl fungerande helhet med stor betydelse för ridskolebranschen”.

Swartlings ridskola ligger vid Ryttarstadion i Stockholm med bra pendlingsmöjligheter från övriga delar av stan. Ridskolan har lektioner för både nybörjare och mer avancerade, barn och vuxna. Det finns specialkurser i dressyr, hoppning och western samt kurser i hästkunskap för dig som vill lära dig mer om hanteringen av hästen från marken. För de minsta finns det möjlighet att köra häst och vagn med ponny och för dig med egen häst möjlighet att stalla upp den på anläggningen. 

Med jämna mellanrum anordnas träningstävlingar för ridskolans elever i dressyr, hoppning och western. På det sättet erbjuds elever en trygg och rolig träning på tävlingsmomentet på hemmaplan samt ett spännande mål med sin ridning. Hästarna på Swartlings ridskola är välutbildade inom den klassiska ridkonsten och är perfekta läromästare. 

I stallet är målet en välkomnande stämning där alla ska känna att de kan ta plats och trivas med hästarna som det gemensamma intresset. De som driver ridskolan är välutbildade ridlärare vilket gör att du som elev kan lita på att du får en bra grund men också möjlighet till att specialisera dig mot den gren du tycker bäst om. Trots att ridskolan ligger i stan finns dessutom bra möjligheter till ridning utomhus och härliga uteritter. Det är utan tvekan en ridskola med hög kvalitet där det är lätt att bli en i gänget. Du kan hitta mer information på http://www.swartlingsridskola.se/.

Fler nyheter