Ditt liv är ett äventyr fram till den dagen någon läser upp ditt testamente

27 juli 2021 Mikael Barani

Dödens gåva åt oss levande är att den inspirerar oss till att leva. För när livet har ett bäst före-datum finns det inte någon anledning till att hålla tillbaka tyglarna. Låt livet skölja över dig och våga göra allt det där som du än så länge bara drömmer om.
För en dag kommer den du är just nu att summeras i dina efterlevandes minnen samt i ditt testamente.

Landa på dina stjärnor

Det goda nyheterna är att alla dagar fram tills den dag som du går hädan är dina. 
Vad vill du göra med dem? För du har makten att bestämma över dem och styra ditt liv i just den riktning som intresserad dig.
Kanske kommer du aldrig att bli en astronaut men du kan garanterat fortfarande sikta mot stjärnorna och göra planer utav de där drömmarna som du har.

Det kommer såklart inte att bli en bekväm resa. Alla äventyr innefattar frihet vilket i sin tur innefattar risker och belöningar.
Det hör liksom till saken.
För kanske har du in tänk på det ur det perspektivet men trygghet garanteras ju alltid av någon. För att dessa garantier ska fungera krävs det regler.

Frihet däremot är bara frihet. Precis som i filmen The Matrix, när Morpheus erbjuder Neo sanningen om han tar det röda pillret så är han tydlig med att det enda han erbjuder är just sanningen.
På samma sätt är det alltså med frihet och att våga leva ut sina inre äventyr. Det finns aldrig några garantier men upplevelsen i sig innebär att du kommer att växa som människa.

Man skulle kunna säga att du kommer att bli mer av dig själv. För ju mer du vågar leva ut den du är och på så sätt skala av dig allt det andra – ju mer blir du också den du verkligen är.
Det är kanske det största äventyr som vi kan ge oss ut på.

Fler nyheter