Kontering är en egen värld av siffror

10 juni 2022 jonas olsson

editorial

Du har kanske massor av företagsidéer. Dina vänner och släktingar får höra om alltifrån välgörenhetsprojekt till egen verksamhet för hemlösa katter. Du vet precis hur du ska nätverka, marknadsföra och projektera. Helt plötsligt, en vacker dag frågar någon dig om vem som ska ta hand om bokföringen. Personen ställer frågan av ren och skär omtanke för hen vet att du är en idéspruta, men hatar siffror.

Blotta tanken på debet och kredit gör dig yr. För att inte tala om årsdeklaration och budgetplanering. Men samma person som ställde frågan har såklart redan tänkt ut svaret åt dig. Det finns flera lösningar. Den här personen vet skillnad på exempelvis bokföring och kontering. Hen är en flitig användare av ett smart konteringsprogram.

 

Funktioner som underlättar företagandet

De nya konteringsprogrammen tänker ut nästan allt åt användaren. Dessutom har programmen inbyggda funktioner vilka kan anpassas efter användaren. Det kan initialt ta lite tid att sätta sig in i de olika användningsområdena. När allt sedan är igång består konteringen av snabba knapptryckningar.

När du väl sjösatt din supersmarta verksamhetsidé och har etablerat rätta kontakter kommer trots allt dagen du måste kontera. Då kan du skatta dig lycklig som har en person i din vänkrets som vet saker om verifikationer och räkenskapsår. Var rädd om den här kompisen.

 

kontering

 

Låt din idé bli din verklighet

Kontering behöver dock inte vara lika komplicerat som för tio år sedan. Programmen blir mer och mer logiska och användarvänliga. Du kanske till och med kan drista dig till att lära dig lite konteringsspråk. Inte minst för att göra din vän glad.

Låt inte oro för redovisning och moms hindra dig från att göra din affärsidé till verklighet. Kom ihåg att det finns hjälp att få. Om din bokföringsnisse till polare inte har lust att hjälpa dig så finns det många företag som kan lösa detta åt dig. Bara att välja.

Fler nyheter