Kör snabbt med en motor från Chevrolet

En dröm för många, att köra en riktigt snabb bil, har förverkligats under åren genom att Chevrolet tillverkar olika sorters motorblock. En motor Chevrolet är ett bra val.

De kan köpas nya eller begagnade. Det är också bra att anlita ett företag som kan montera, reparera och serva motorblock. Där är man experter på att fixa till din bil, så att den blir riktigt snabb och i toppskick.

 

 

Chevrolet Small block och Big block

De motorer som kallas Small block är jämförelsevis små V8-motorer, tillverkade av Chevrolet. Alla är bensindrivna toppventilmotorer med centralt placerad kamaxel. Dessa motorer är inte bundna till en viss bilmodell utan kan beställas som ”option”, tillval. De stora V8-motorerna kallas Big block, och även dessa har olika slagvolym i kubiktum. Den första motorn på 427 kubiktum monterades i 1963 års Chevrolet Impala och var avsedd för tävlingsbruk.

 

Motorer säljs för eftermontering

2003 lanserades en motor på 572 kubiktum. Den fabriksmonteras inte i nya bilar, utan säljs för eftermontering. Det är en V8 på 9,4 liter. Den är världens största serietillverkade bensindrivna V8-motor för personbilsbruk och har tillverkats i olika utföranden. Effekten har höjts från 620 till 720 hästkrafter.

 

Begagnade motorblock och delar

Du kan köpa begagnade motorblock och få all service utförd, som blockarbeten, montering av kamlager m.m. Man kan också köpa delar och få arbeten gjorda på tunga dieselmotorer. Det är verkstadsjobb som t.ex. planingar, borrningar, foderbyten, kamlagerbyten, topplocksjobb och vevaxelslipningar. På verkstaden gör de t.ex. monteringar av shortblock, longblock, komplett lackerat och klart, med uppkört oljetryck. När det gäller vevar är ett bra tips att satsa lite mer och köpa det bästa. Troligen tjänar du in mellanskillnaden i balanseringen. Pris och kvalitet följs ju ofta åt. Kontaktar du ett seriöst företag får du service och råd och kan välja vad som passar just dig.