Lägga nytt tak – ett stort projekt

01 maj 2019 jonas olsson
Lägga nytt tak – ett stort projekt

Lägga nytt tak – ett stort projekt

Att lägga om taket på huset där du bor är ett stort projekt.  För det första är det en ganska stor investering samtidigt som det i vissa fall kan ta lite för lång tid.

Du kan alltid spara pengar genom att försöka göra det själv, men när det kommer till att lägga ett nytt tak är det faktiskt smartare att anlita professionell hjälp. Det är ett krävande jobb som kräver mycket kunskap. Alltså, skulle du ta en plåtslagare till hjälp, så sparar du tid och slipper även alla problem som kan uppstå under omläggningen av taket. Med andra ord, takomläggning är inget du bör göra på egen hand.

 

Välj rätt tak

När du är på väg att lägga om taket behöver du bestämma dig för vilket typ av tak du ska ha. Det finns många olika typer av plåttak som du kan välja mellan, men det ska helst passa ihop med resten av huset. Men inte bara det. Taket ska vara hållbart och stå emot vädrets hårda tag. Det måste stå emot regn, snö och storm med vårt svenska väder.

Som steg nummer två bör du lägga upp en plan på hur renoveringen ska gå till. Planeringen omfattar val av plåtslagare, budgetering och inte minst hur lång tid det kommer att ta. De flesta företag som arbetar med takläggning är glada att hjälpa till med den finansiella delen genom att sammanställa ett kostnadsförslag.

Välj ett seriöst företag

Du kommer alltid behöva ha hjälp av en plåtslagare om du behöver lägga om taket.

Taket ska bland annat läggas på ett sätt som undviker läckage och stå emot påfrestningar.

När du bestämmer dig för en sådan renovering har du en stor fördel. Du kan nämligen  utnyttja ROT-avdrag. Det minskar arbetskostnaderna med 50 % vilket gör att du har råd med ett mer omständigt projekt. Innan du anlitar ett företag ska du alltid se till att kolla upp deras referenser. Jobba bara med seriösa aktörer.

Fler nyheter