Låt din vardag blomma

Blommor är ett underbart sätt att visa uppskattning, både för andra, sig själv och sitt hem. En vacker bukett på middagsbordet en fredagkväll ger en lyxig och härlig känsla inför helgen. På samma sätt skapar stora gröna växter harmoni i ditt hem och påminner om naturen. Att inreda med växter är ett smart och kreativt sätt att förnya hemma och ger oändliga valmöjligheter. Jobba gärna med färgteman och skapa olika stilleben med hjälp av blommor, ljus och prydnadssaker. Ett bra tips är att hämta inspiration av årstiderna och låta fantasin flöda.

 

Blommor för alla tillfällen

Födelsedagar, middagar, dop, bröllop och begravningar. Snittblommor är troligen en av våra vanligaste gåvor och passar vid alla tillfällen. Blomsterhandlarna är duktiga på att hitta rätt typ av blommor, så berätta gärna vem som ska få buketten. Om du letar Blomsterhandel i Ronneby finns det duktiga butiker som gärna hjälper dig.

Det går att skapa väldigt personliga buketter baserat på färger, favoritblommor och dekorationer. Det finns också ett särskilt blomsterspråk där färg, typ av blomma och antal spelar in. Kanske vill du skicka ett hemligt meddelande till någon eller bara säga tack. Kom ihåg att undersöka vad blommorna symboliserar och hjälp mottagaren att förstå budskapet eftersom blomsterspråket inte är självklart.

Glädje och energi

En busig bukett eller en blommande krukväxt är också roligt att unna sig själv. Vi blir glada av saker som växer och oavsett om du är duktig på att få växter att trivas, eller hellre satsar på buketter, tillför blommor glädje och energi. Använd dem för att förstärka en positiv känsla eller låt dem lysa upp en grå dag. Varför inte överraska dig själv med röda rosor en vanlig onsdag eller ta dig tid att komponera en egen bukett. Ta vara på dig själv och låt blommor och växter vara en del av din vardag.