Livsföring och motoroptimering

02 maj 2022 patrick pettersson

editorial

Ibland kan man undra om vi verkligen helt har glömt bort hur man tar hand om gamla saker. Har du någonsin sett de där cyklarna som ligger på hög på skroten, eller gamla motorer som tävlar om att bygga pyramider på återvinningsstationen? Är sakerna verkligen i så dåligt skick att de måste kasseras? Tja, i vissa fall kan man nog bara vara glad över att saker försvinner, vem skulle egentligen vilja ha tillbaka en tjock-tv hemma? Men i andra fall hade man önskat att det fanns ett sätt att skicka in nytt liv en gammal pryl.

 

Nytt liv under huven

Många kör runt i bilar som har några år på nacken, och när man än en gång blir omkörd av långtradare på motorvägen, eller omsprungen av en hurtig löpare i stan, brukar frågan komma: ska man verkligen försöka sparka liv i den döende hästen? Är det inte bättre att skicka den gamla trotjänaren till bilhimlen, vila i frid?

Nja, kanske, kanske inte. Det kan ju faktiskt vara så att det bara handlar om rost i rören. Det finns företag som arbetar aktivt med att just få nytt liv i trötta maskiner, som till exempel Bilvårdsspecialisterna https://www.team1.se/.

 

motoroptimering

 

Vi behöver ett prylråd

Det är inte alltid lätt att veta vad som är bäst, det borde finnas ett prylråd dit man kunde ringa och höra efter om det är värt att spara sin gamla stereo eller inte. Vissa saker ska vi nog låta sjunka ner i glömska. Som de där gamla monstren till mikrovågsugnar som var stora som kylskåp och lät som reaplan – det behöver vi inget prylråd för att råda oss till.

Det är inte heller mycket charm i en sprucken och missfärgad toalett. Men många blir nog glada när de ser en gammal men uppfräschad amerikanare glida förbi på gatan med 50-tals rock i stereon. 

Fler nyheter