Ljuvlig förskola i malmö med fokus på naturen

12 juni 2021 patrick pettersson

Som nybliven förälder inser man snabbt att föräldravärlden är ett parallellt universum till det man kände till tidigare. Till exempel så visste man inte att färgen på IKEAs färgglada plastmuggar lätt skulle kunna vara starten på ett tredje världskrig. 

Inte heller hade man koll på hur många trädgårdssnäckor som får plats på ett flak på en trehjuling. Eller för den delen hur bra snäckorna är på att krypa vidare runt alla vinklar och vrår på cykeln.

Varje förälder känner sitt barn bäst

Är man på sociala medier finns det en uppsjö med vad som är bra och dåligt att göra när man har barn och hur man ska tänka och göra. Att fundera ut vad man själv vill och kan göra när det gäller sin familj och sitt barn är dock det bästa man kan göra. Det finns tyvärr inget facit för föräldrarollen utan varje förälder får hitta sin väg för att uppfostra barnen. Ibland innebär det också att man får backa och börja om och till och med skratta åt sig själv.

En naturnära framtid för barnen

Liten växer och liten blir stor. Plötsligt börjar föräldradagarna sina och man behöver gå ut i arbetslivet igen. Som förälder ska man börja balansera arbetslivet med föräldralivet. Barnet ska börja på förskolan och oron för att barnet inte ska ha det bra på dagarna utan sin förälder kan bli påtaglig. 

Då är det skönt att hitta en förskola där man vet att barnen trivs och samtidigt får lära sig saker om naturen och utelivet. Det finns en förskola i malmö som arbetar med ur- och skurpedagogiken. Att vara ute mycket ger friskare barn vilket innebär färre vab-dagar för föräldrarna. Hos barn som gått på ur- och skurförskolor så har man sett att de genom livet har en ökad förståelse för djur, natur och miljö.

Fler nyheter