Lyx på hemmaplan

26 juli 2019 Mikael Barani
Lyx på hemmaplan

Det började lite osäkert, men det ser ju ut att kunna bli en varm sommar trots allt. Och kanske ligger det något i det här med att semestra på hemmaplan, i varje fall när temperaturen ligger runt 30 grader. Visst är det kul med miljöombyte, men ”home sweet home” liksom.
Okej, okej. Medelhavet har sin charm. Att hänga på en strand och sörpla på något kallt till ljudet av vågor är något speciellt. För att inte tala om den fantastiska maten. Men ändå… det går att skapa en riktigt fin upplevelse här på hemmaplan.

Det går ju att göra lite av en grej av det. Nästan att låtsas som att man är på en strand utomlands, med azurblått vatten, när man egentligen hänger vid ett klassiskt svenskt kalkbrott. Bara att ta på sig lite sköna kläder, spela soft musik och bara hänga.
Kanske spraya på sig lite ny ”luktagott”?
Någon tipsade om Sephora och det är bara att surfa in där och se de stora utbudet av parfymer för att inse att shopping utomlands är överskattat. Det finns sjukt mycket dofter att välja mellan bara med mobilen i hand.

Ja playa på hemmaplan kanske får bli årets melodi. Packa bilen med det som behövs och sedan gå på turné bland alla stränder som ändå finns inom hyfsat nära räckhåll. Oftast blir det ju trevligt och minnesvärt så länge man är i goda vänners lag. Då kan till och med den där semestern som regnade bort bli ett roligt minne, med tiden.

Så tanka bilen, på med solbrillorna och börja snoka fram sköna stränder som det inte tar allt för lång tid att köra till. Ladda upp med en skön spellista i mobilen så blir det extra trevligt. Musik har ju som bekant att förkorta bilresor och höja stämningen när man väl kommer fram till resans mål. 

Fler nyheter