När man behöver en tandläkare i Järfälla

29 april 2021 william eriksson

Sten vaknade upp av att det kändes som om hela käken skulle explodera. Det tog en stund innan han förstod att han var vaken och att verkligheten formligen skrek åt honom att ringa tandläkaren. Han sträckte sig efter telefonen medan han stönade av smärta. Hur var det bara möjligt att ha så ont så plötsligt?

Första kliniken som dök upp på sidan var https://www.xn--tandlkarejrflla-4kbfc.com/. Han klickade på länken och blundade medan signalerna gick fram. Han hade tur och fick komma direkt. Vad hette kliniken? sa kompisen som kommit för att köra honom. Typ tandläkarejärfälla.com, mumlade han som svar. 

Det visade sig att han hade fått en infektion i en hörntand och han skulle eventuellt behöva göra en rotfyllning. Det lät ju inte så kul, men Sten var så tacksam över den hjälp han fick av sin lugna och pedagogiska tandläkare och kände ingen oro alls.

 

 

Rotfyllning

Hålet rengörs först ordentligt och man tar bort infekterad vävnad. En inflammerad pulpa kan göra att man får tandvärk men har man tur läker det fint och man behöver bara fylla igen tanden. Men om pulpan dör måste den tas bort och i vissa fall dras tanden ut. Det kan behövas några behandlingar då man måste vara säker på att all inflammation är borta innan man lagar tanden.

Tandläkaren gjorde en tillfällig lösning då Sten kommit till kliniken på en akuttid. Sten hade tur, några dagar senare fick han komma tillbaka. Inflammationen visade sig ha stoppats i tid och läkte snabbt. Något som gladde honom då han gärna slapp rotfyllningen.

Sten tackade sin lyckliga stjärna att han kommit till tandläkaren i tid och fick den hjälp han behövde. Nu hade han sin tand kvar och kunde fortsätta med livet som om ingenting hade hänt. Han måste även komma ihåg att tacka sin fina kompis för den snabba utryckningen som chaufför.

Fler nyheter