Öka säkerheten med smarta företagslarm

25 oktober 2021 patrick pettersson

editorial

Med moderna inbrottslarm som är installerade av erfarna tekniker, kan du känna dig säker. Både hemma och på ditt företag. Man ska kunna lita på att när man lämnar lokalen, så finns det ingen chans att någon obehörig försöker ta sig in där. Idag finns det ett brett utbud av smarta lösningar, som till exempel passersystem, kameraövervakning och tillgång till väktare som snabbt kan vara på plats om misstanke om inbrott eller annan störning finns. 

Ta reda på vilken larmklass du tillhör

När man väljer vilket företagslarm man ska ha kan det vara en god idé att först kolla med sitt försäkringsbolag vilken larmklass som rekommenderas för den typ av verksamhet man bedriver. Därefter är det lättare att skräddarsy ett larmsystem som passar företaget bäst. Ofta kan det vara bra att ha en kombination av tjänster för att öka säkerheten och för att försäkringen ska täcka eventuella inbrott eller eventuell skadegörelse.

Med kameraövervakning både bevakar man fastigheten och avskräcker eventuella tjuvar. Kameran ser vilka som rör sig inne i och utanför byggnaden och man kan se vilka som inte hör hemma där. Jobbar man ute på platser som är dåligt skyddade, till exempel inom bygg, så kan man beställa särskilda larmväskor som innehåller både inbrottslarm och övervakningskameror. 

Gör det svårare för tjuven

Inom butiksbranschen är så kallade larmbågar en bra säkerhet mot butiksstölder. Larmbågen funkar tillsammans med larmade etiketter, som sätts på exempelvis kläder. Vid snatteri eller stöld så känner larmbågen av att varan inte är avlarmad när tjuven går ut och på så sätt kan man förhindra brott. 

Att man gör det svårare att vara tjuv, gör förhoppningsvis att färre väljer att försöka göra inbrott eller stjäla. Med smarta larmtjänster kan man öka tryggheten både för personer, hem och företag genom att helt enkelt göra det svårare att begå brott. 

Fler nyheter