Överraska någon med blommor i Järfälla

09 september 2021 jonas olsson

“Nej, jag sitter hellre här. Där jag kan ha det lugnt och skönt. Och lukta på blommorna.” Det där är en av de mest klassiska citaten i svensk tv-historia. Varje julafton får vi höra tjuren Ferdinand yttra den där frasen som vi alla sitter och väntar på att få höra. Och varje år kommer den. Beskrivningen av hur Ferdinand tycker det är så utomordentligt underbart att bara få sysselsätta sig med att lukta på blommor hela dagarna. Vilket liv han levde.

Vem kan egentligen klandra honom? Du hade bergis också velat sitta där under en korkek i ett soligt Spanien. Och bara lukta på blommorna. Det låter som ett liv du verkligen hade kunnat vänja dig vid. Istället sitter du kanske i en kontorsstol framför ett skrivbord med en papperskorg där det samlats bananflugor kring frukten din kollega slängt. Det luktar allt annat än rosor eller andra blommor just därifrån. Herregud, vilken stank du sitter i.

 

Ingenting bättre än blommor

Då är det lätt att drömma sig bort till en äng och blommor i järfälla. Där du kan leta upp en korkek, sätta dig ned och bara glömma alla bekymmer i världen. Samtidigt som du förstås inhalerar den ljuvliga doften av alla blommor som finns i närheten. Smörblommor, tussilagor, pelargoner, rosor. Ja, till och med nässlorna verkar dofta om du koncentrerar ditt luktsinne riktigt ordentligt. Det finns ingenting bättre än att omge sig av blommor.

Vem som helst kan bli glatt överraskad av en bukett Järfälla-blommor. Alla älskar blommor. Speciellt när man inte förväntar sig att få blommor. Tänk att bli överraskad på kontoret av en bukett rosor. Som doftar så ofantligt underbart att de tränger ut all övrig doft, som till exempel från den där papperskorgen din kollega aldrig tömmer. Man skulle kunna kalla blommor i Järfälla för naturens luftrenare. Det vore inte orättvist.

Fler nyheter