Parfymer som inte kostar skjortan

25 augusti 2020 patrick pettersson

Man vill jättegärna lukta gott. Inte bara genom att vara ren, utan med hjälp av parfym. En ljuv doft kan skapa en speciell sinnesstämning, både för de som känner den på håll och den som bär doften. Det enda sorgliga är att parfymer i regel är ganska dyra.

Många av de populäraste dofterna bär kändisnamn som Jennifer Lopez och Paris Hilton. Att köpa en sådan flaska kan svida rätt mycket i plånboken. Kan man inte köpa sig en lyxig flaskparfym, så får det blir en billigare parfym. Men billiga parfymer behöver inte betyda dålig doft, eller att man som köpare har sämre smak. Tvärtom, det kan istället vara en möjlighet att expandera sitt urval av parfymer på badrumshyllan. 

 

Nyanser av doft

Det bästa med att ha flera olika parfymer, istället för en enda dyr flaska eu de perfume, är att du kan varva dofter beroende på tillfället. Billiga parfymer kan ibland ha mindre intensitet också, vilket passar bra om du vill bära några sprut på jobbet eller någon annanstans där det kan finnas allergiker.

Man kan även ha olika stilar på sina dofter. En fräsch och söt till exempel när du vill ha en avkopplad look, eller för att lukta gott efter träningspasset. Men till kvällsmiddagen, dejten eller festen vill man ha något mer attraktivt, kanske lite exotiskt. Du kan beställa ett paket med olika parfymer, till överkomliga priser från www.coolpriser.se.

 

 

Dutta lagom

Med en ny parfym är det lätt att bli entusiastisk i användningen. Men när du använder parfym, se då till att inte överdofta dig själv. Man kan lätt bli van vid sin egen doft. Det betyder dock inte att andra inte känner lukten. Så dutta eller spreja på strategiska punkter istället för att använda halva flaskan parfym. Sådana punkter är exempelvis bakom öronen och insidan av handleden och nacke. 

Fler nyheter