Pumpservice i Skövde – alla lösningar för livsmedelsindustrin

14 juni 2022 Lily Hansen

editorial

Att tillverka livsmedel ställer stora krav på kvalité och hygien. Alla har nog hört historier om äckliga korvfabriker, otrevliga fiskindustrier och bröd som inte bara innehåller bröd. Men det är just historier. Livsmedelsindustrin står under hård kontroll och vi kan lita på att de livsmedel vi köper i affären håller hög standard. 

Det värsta som kan hända i livsmedelstillverkningen är att något smittämne kommer in i maten – som bakterier – eller att maten blir förorenad av någon kemikalie eller en oönskad jäsningsprocess. Att hålla maten ren kräver stor renlighet och insyn i alla delar av tillverkningen. 

 

Pumpar i matindustrin kräver extra hög säkerhet

I många steg i produktionen av mat ska ämnen pumpas från ett ställe till ett annat. Mjölken ska pumpas ner i brödmixen, olja ska tillsättas såsen och så vidare. Att pumpa mat kräver bra pumpar med hög driftsäkerhet och som i många fall kan pumpa matkomponenter med hög viskositet – tröghet – som kräm och sås eller liknande. 

En bra lösning är ofta att använda sig av membranpumpar som inte bara har en väldigt lång hållbarhet utan även är bultade och kan köras länge utan risk för läckage. Med den slutna konstruktionen förhindrar man också att bakterier tar sig in och förorenar maten. Det finns också membranpumpar som är anpassade för att pumpa kalla vätskor utan att frysa.

 

pumpservice - pumpar Skövde

 

Pumpar för alla behov

Med modern teknik och innovativa lösningar kan man hitta pumpar för alla sina behov. Alla industrier kan inte byggas kring standardlösningar, istället behöver man ofta anpassa utrustningen för just den process som behövs. Dessutom kräver många system att olika delar kan synkroniseras så de arbetar bra tillsammans. En pump arbetar sällan ensam!

Med pumpservice i Skövde får man precis det, en skräddarsydd lösning med pumpar från välkända aktörer i teknikens framkant. Med erfarna pumpexperter kan man trimma in sin verksamhet för maximal effektivitet, det är bra för produktionsflödet likväl som ekonomin.

Fler nyheter