Satsa på en ordentlig trädbesiktning i Lund

25 augusti 2021 jonas olsson

Vad är egentligen en trädbesiktning? Jo, när du anlitar ett företag som exempelvis https://www.aliasarborist.se/traedbesiktning/traedbesiktning-lund för en trädbesiktning i Lund så är det för att du vill få information om dina träd. Den information du vill ha brukar vara en kontroll över hur dina träd mår. Du kanske har träd som verkar sjuka eller som verkar vara på väg att dö.

Men det kan även handla om att du får dåligt med frukt på dina träd eller att de inte får den storlek eller form som de brukar få. I vissa fall kan du även be om en trädbesiktning när du inte ens vet vilka träd som du har i din trädgård. Något som är mer vanligt än vad man kanske tror, eftersom träden kan vara planterade av någon som ligger många ägare bort i tiden. Allt det och mer kan en arborist hjälpa dig med under en trädbesiktning.  

 

 

Beskärning som räddar trädet

Träd kan må dåligt av att få växa fritt. Det kanske kan låta konstigt, men ibland kan en beskärning av ett träd till och med vara det som får trädet att överleva. Och ibland kan du till och med bli förvånad över hur friskt och annorlunda ditt träd kommer att se ut. Med en beskärning kan du även stoppa sjukdomar och annat som hotar att ta död på ditt träd. Men det kan även vara annat som kan påverka ditt träd, som du kanske inte vet om.

I vissa fall kan något så harmlöst som en klätterväxt vara det som skadar ditt träd. Det kan komma som en chock att få veta att den vackra växten sakta men säkert åsamkar ditt träd allvarlig skada. Så kan det även vara när det gäller trädets placering. Ett träd kan växa till en viss höjd, men sedan utsättas för vindar som skadar.  

Fler nyheter