Screentryck för högkvalitativa trycksaker

Det finns olika metoder när man ska trycka till exempel sin logga, företagsnamn eller bild på en produkt. En av metoderna kallas Screentryck och det är en gammal och välanvänd tryckmetod som kan användas till både grafiska som industriella syften. Den uppfanns i Kina för cirka 2000 år sedan. Jämfört med exempelvis digitaltryck så kräver screentryck mer arbete genom att man måste tillverka särskilda ramar som sedan används för att realisera trycket. Vid digitaltryck behöver man istället inte använda några tryckplåtar. Processen är helt digital och trycket förs över direkt från en dator till trycksaken.

I ramen finns en duk, ofta gjord av silke- eller polyesterväv, som genom behandling av emulgeringsmedel och ljus för över det önskade motivet till trycksaken. Vid tryckeritillfället placeras färg på duken och sedan används en så kallad rakel (en slags gummiskrapa) för att fördela färgen jämnt över ytan och gör att väven släpper igenom färg på de behandlade ytorna och trycket träder fram. Schabloner täcker de partier av väven som inte ska släppa igenom färg under ramen. Ska man ta fram ett flerfärgstryck så måste man ta fram flera ramar då det endast går att använda en färg per film. Resultatet av screentryck är ett skarpt och högkvalitativt tryck med bra färgåtergivning.

Är du i behov av ett tryckeri i Helsingborg så finns B.R. Screen AB, de har över 30 års erfarenhet och är proffs på det dom gör. Deras specialitet är avancerade screentryck och de ser alltid till att kunderna får bästa servicen. De arbetar efter tydliga kvalitetsmål som borgar för att alla trycksaker som lämnar deras tryckeri är av världsklass. Som kund ska man alltid kunna känna sig trygg med B.R. Screen AB som tryckerileverantör. 

B.R. Screen AB tillverkar grafiska produkter med inriktning på screentryck och efterbehandling. De fixar specialtryck, stora och små skyltar, metall, kartong, bildekaler, UV-lackering, scanning, provtryck, textiltryck, transfertryck, rollups, filmutkörning, stortryck, fasadskyltar med mera.