Se om ditt tak!

30 april 2019 jonas olsson
Se om ditt tak!

Du inspekterar väl ditt tak regelbundet? Har det börjat droppa eller har du hittat fuktiga fläckar i taket? Läcker det in vatten eller luktar konstigt? Då är det hög tid att börja fundera på vad du ska göra åt det. Att se efter underhållet av taket är viktigt för att förebygga fuktskador. Dessutom är det lättare att åtgärda mindre småfel snarare än att vänta in i det sista och sen stå där och behöva byta hela taket. Ett väl omhändertaget tak håller längre och det sparar du både tid och pengar på.

 

Det finns olika sorters tak

Det finns olika typer av tak, som till exempel betong, papp, tegel och plåt. Vilken sorts material du ska välja och om det är möjligt att byta material kan du konsultera en yrkeskunnig om. Ditt hus har sina egna förutsättningar och det är viktigt att materialet verkligen passar.

Att byta tak till samma material som låg där innan går givetvis bra. Om du har ett tak av plåt nu är det garanterat säkert att byta ut det till ett nytt plåttak. Om du ändå ska göra det stora jobbet att byta tak kan du passa på att fundera över om du vill ändra estetiken på taket. Det finns olika färger och stilar. Taket gör mycket för helhetsintrycket av huset.

 

Hitta en takläggare för dig

Att lägga nytt tak är ett krävande jobb med tunga lyft på höga höjder. Det är inget som man ger sig in på ensam. Ett plåttak håller 20-30 år och är en god investering. Det kan verkligen vara värt att anlita en firma till att göra det för att det ska bli fackmannamässigt gjort. Ska du lägga nytt tak och behöver hitta ett plåtslageri i Sundbyberg? Då kan den här sidan vara något för dig: https://www.norinochhedlund.se/

Fler nyheter