Skandinavisk design när den är som bäst från MENU

21 november 2019 Cecilia Olsson
Skandinavisk design  när den är som bäst från MENU

Sedan 1978 har det danska designermärket MENU skapat kreativa lösningar till den moderna vardagen genom kvalitetsmedveten design inspirerad av Skandinavien. Deras filosofi är att göra världen bättre, mindre komplicerad och lite trevligare att vakna upp till. MENU jobbar med designers och hantverkare över hela världen för att skapa möbler, lampor och accessoarer som är stilrena, användbara och naturliga genom att använda sig av högkvalitativa material och enkel design.

En av deras mycket populära och tidlösa serier är JWDA, det är en serie lampor inspirerade av traditionella oljelampor. De är skapade i ärliga material – Betong och Mässing – som lyfts till en högre nivå genom den vackra designen framtagen av Jonas Wagell. JWDA-lampan är minimalistiskt designad utan överflödiga detaljer samtidigt som det har en stark karaktär. Själva lampan har en rund form som uttrycker värme och inbjudan. Den är skapad i betong, fint glas och tung mässing. En kombination av mycket olika material som ger lampan sin karaktär och snygga design. Den har även en lite ovanlig men praktiskt funktion genom att den har en dimmer på själva lamphuvudet. Den passar i hemmets alla rum vilket stämmer med Jonas vision om att ”… skapa produkter som kan användas varje dag och bli en del av folks liv”.

Serien MENU finns att köpa hos AndLight, ett företag som har snabba leveranser och erbjuder låga priser på designer lampor av hög kvalitet. AndLight.se har bred kunskap inom belysning och finns där för att vägleda och rådgiva sina kunder. De har kompetent och hjälpsam personal som enkelt nås via telefon och en informativ hemsida där man kan hitta tips och råd om till exempel val av ljuskälla, montering av lampor och placering av utebelysning. Genom att investera i designer lampor kan man enkelt förgylla hemmet med ljus och vacker design som både ser bra ut och är funktionell.

Fler nyheter