Unna dig en dag eller två

29 mars 2019 Martha Andersson
Unna dig en dag eller två

Tänk dig frasiga, vita och stärkta bomullslakan. Som luktar svagt, svagt blommigt och är så spända över sängen att du nästan kan studsa ett mynt däremot. 

Tänk dig barfota gå över en välansad gräsmatta och över solvarma terrassplankor. Känna ljumma vindar mot kinderna och över axlarna. 

Tänk dig en utomhuspool. Den är djup och mörkblå och alldeles lagom tempererad. Du simmar några längder. Sveper in dig i fluffig,  cremevit bomulls-frotté och smörjer in dig med tjockt kroppssmör med doft av shea. 

Du blir serverad grönt te med honung uppe på rummet. Du får en ansiktsmassage. Du tar en yogaklass, utan att känna någon som helst prestige. Du vill bara a n d a s. 

Tänk dig en flaska med iskallt källvatten och ett glas knaster-torrt mousserande vin i kristallglas. Kanske uppskuren frukt på ett fat i stengods: mango, äpple, melon…

Du äter en lätt, vegetarisk middag. Kanske grillade grönsaker. Säsongens primörer. Låter det nästan för bra för att vara sant? Det är det inte. Drömmen kan bli sann, på en av landets många spahotell

Om du, som jag, brukar drömma dig bort till lyx. Att vilja fly från vardagen – om så bara över en dag eller två, är fullständigt mänskligt. Du kanske måste bort från småbarnens gälla röster, eller din mammas tjat om bra betyg, eller din makes hemska snarkningar. Bara för en dag eller två. 

Jag tycker alla bör unna sig egentid någon gång ibland. Tänk att ha tid, att helt ren (både i själ och på kroppen), läsa den där boken du varit sugen på så länge? Jag kan ibland tänka att drömmen om spa också adderar något till upplevelsen spa, när den väl går i uppfyllelse. Det liksom sinnebilden av lyx och flärd. Sinnebilden av att få låtsas vara någon annan. Eller en bättre version av sig själv.

 

 

Fler nyheter