Uppfyll din penionsdröm med avsättning till tjänstepension redan idag

02 maj 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Är pensionsdrömmar som en avlägsen fantasi för dig? Oroar du dig för hur trygg din framtid kommer att vara när det väl är dags att välja mellan om dina pensionsdrömmar ska bli verklighet eller inte? Släpp inte dessa drömmar ännu! Pensionstrygghet kan uppnås genom att klokt starta och bidra till en tjänstepension redan i dag, eftersom det är ett av de säkraste sätten att bygga upp en inkomst för pensionen. Förutom att det är säkert finns det också fördelar som minskade skatteskulder och skydd mot fordringsägare – vilket innebär mer disponibel inkomst under dina senare år.

 

Alla dessa saker kan bidra till att du får ett ekonomiskt stabilt och tryggt liv

 

Tjänstepensioner tillhandahålls av arbetsgivare som betalar in till dem för sina anställdas räkning – vilket innebär att du inte ens behöver tänka på det eftersom pengarna dras från din lön varje månad. Detta innebär att du inte kommer att du behöver inte oroa dig för att hantera din ekonomi när du är pensionerad, eftersom pensionen ger dig en regelbunden inkomst.

image

För att se till att din tjänstepension är säker och ger dig tillräckligt med pengar för en bekväm pension är det viktigt att du är medveten om hur mycket du behöver spara och investera för att nå dina mål. Även om din arbetsgivare tillhandahåller avsättning till tjänstepension kan det vara bra att själv också spara en summa varje månad. Att veta hur mycket du måste spara och hålla koll på din pensionsplan är viktiga faktorer för att kunna uppnå den livsstil som du vill ha som pensionär.

 

Dessutom är det viktigt att se till att dina pensionsmedel placeras i säkra investeringar som kan ge en jämn avkastning på lång sikt. Ett försäkringsbolag är ditt du ska vända dig för att få veta mer. Ta kontakt med exempelvis AFA Försäkring. Du hittar dem här på www.afaforsakring.se En kvalificerad finansiell rådgivare kan hjälpa dig att bedöma om en viss investeringsstrategi är lämplig eller inte, för just dina planer och dina behov.

Fler nyheter