Åk till Vimmerby

Tänk dig att åka på en semester i några dagar i Vimmerby där barnboksförfattaren Astrid Lindgren kommer ifrån. Vimmerby ligger mitt i vackra Småland. När man tänker på Vimmerby förknippas det med Astrid Lindgren och hennes fantastiska barnsagor. Idag kan man besöka alla hennes berömda karaktärer, som till exempel Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Ronja Rövardotter, med flera, i Astrids Lindgrens Värld som finns i Vimmerby. Temaparken har funnits i många år och har uppskattas mycket av både barn och vuxna.

 

Finns det hotell?

Det finns säkert många hotell i Vimmerby. Kanske vill man bo på ett hotell i närheten av Astrids Lindgrens Värld om man har vägarna förbi. Alla barnfamiljer som vill ha något att göra denna sommar borde passa på att besöka den och uppleva alla älskade karaktärer från ens barndom. Visst vore det en härlig upplevelse? Vill man bo på ett hotell finns det ett i närheten. Hotell Ronja, heter det och är passande nog döpt efter en av Astrids mest älskade karaktärer. Hotellet erbjuder både små och stora familjerum i olika klasser. Hotellet är på gångavstånd till centrum och till tågstationen tar man sig på cirka 5 min. Vill man även besöka Astrid Lindgrens Värld tar det cirka 10-15 minuter att promenera dit. Perfekt för barnfamiljen! De erbjuder även avgiftsfri parkering i anslutning till hotellet.

Vägarna förbi?

Har man vägarna förbi Vimmerby erbjuder hotell ofta andra utomhusaktiviteter åt barnen, som till exempel minigolf. Skulle det vara en regnig dag finns det tak över minigolfbanorna och är det en härlig sommardag är det ju ännu bättre. Om man bor på hotell finns det också gym och spa om man vill slappna av och motionera. Även de som är på affärsresa i Vimmerby kan bo på hotell. Det finns konferenslokaler om man vill hyra det. Vimmerby passar för alla människor – allt från barnfamiljer till affärsresenärer kan hitta något att göra.