Använd sötningsmedel istället för vitt socker

15 mars 2022 Jenny Olsson

editorial

Idag är vi väldigt medvetna om vad sockret gör för våra kroppar. För bara tio eller tjugo år sedan var medvetenheten om hur farligt socker kan vara, inte alls lika utbrett. Många som försöker gå ner i vikt testar olika bantningskurer men ett bättre alternativ är ofta att skapa sig en allsidig och bra kost, där man äter sig mätt men undviker de allra värsta fällorna.

Att helt undvika söta produkter brukar vara svårt, därför kan det vara mycket bättre att byta ut det vita sockret mot något som är mer snällt mot kroppen och som inte ger lika mycket kalorier. Att undvika vitt, raffinerat socker är inte bara viktigt för kalorierna utan det är inte heller bra tänder eller kroppen i stort. 

sötningsmedel

Bra alternativ till socker 

Hos Easis, som är ett företag som säljer produkter utan socker, finns både sötningsmedel och sockerersättning och passar perfekt att använda för bakverk till exempel.

Det fungerar också bra att strö över gröten eller om man till exempel vill ha socker i sitt te eller kaffe. På deras sida finns ett brett spann av produkter som lämpar sig för olika ändamål, vilket gör att man enkelt kan hitta alternativ till sockret för varje tillfälle. 

Sötningsmedel för bakning 

Här finns ett sötningsmedel som heter Perfect Fit som lämpar sig bra för bakning. Det gör att man ändå kan njuta av fika utan att för den sakens skull få dåligt samvete. Idag är ju till exempel fika en viktig social stund för många och att altid avstå fikabrödet är för många trist.

Genom att baka själv får man ju dessutom också produkter som inte innehåller e-ämnen som många gånger tillsätts i färdiga produkter och verkar som ett konserveringsmedel. Om du ska köpa sötningsmedel eller sockerersättning, kika in till Easis och se deras utbud. Här finns något att hitta för alla tillfällen och här kan också lägga en order direkt. 

Fler nyheter