Flytta till Stockholm med hjälp av en flyttfirma

28 augusti 2021 william eriksson

Att flytta kan vara riktigt stressigt. Det ska rensas, städas och packas. Nycklar ska lämnas och hämtas. Sedan är det dags att packa upp och städa igen. 

Det är mycket att hålla reda på vid en flytt och det kan därför vara smart att göra det så enkelt som möjligt för dig själv. Ett val som du kan behöva göra rätt tidigt är huruvida du vill anlita en flyttfirma eller inte. Läs vidare för lite vägledning i beslutet, som ibland är riktigt svårt att ta. 

 

Att flytta utan flyttfirma

De flesta har någon gång flyttat utan hjälp från en flyttfirma. Kanske var det den första flytten till ett eget boende. Oavsett anledningen till att en flytt är på G finns det en del gemensamma nämnare. En flytt innebär en väldig massa packande. Du kommer bära flyttkartonger och möbler, och under tiden kommer du troligen svettas en hel del. 

Kanske får du ont i ryggen eller sträcker en muskel. Eller så tappar du den där fina lampan du nyligen fyndat på en loppis. Att flytta på egen hand kan utan tvekan innebära en hel del stress och tunga lyft. Samtidigt är det fullt genomförbart och uppskattas av plånboken. 

 

 

Att flytta med flyttfirma

Att anlita en flyttfirma i Stockholm är i sin tur ofta ett mindre budgetvänligt alternativ, men desto mer stressbefriat. Det behöver dock inte kosta multum utan det beror på hur mycket hjälp du vill ha av flyttfirman. 

En flyttfirma erbjuder ofta både bärhjälp, transporten av flyttlasset till den nya bostaden samt uppackning av flyttlådorna i ditt nya hem. Ibland kan du även få hjälp med flyttstädningen.

Det är vanligt att anlita en flyttfirma för transporten av flyttlasset men att sköta resten själv. Det kan vara en bra lösning om du har en tajt budget men samtidigt vill minska arbetsbördan under flytten.

Fler nyheter