Från lunch till affär

Att göra affärer över en lunch är en välbeprövad metod som effektiviserar din tid, eftersom alla måste äta, och fördjupar er relation. Iväg från mötes- och konferensrum kan en riktig relation börja växa och du kan visa en mer personlig sida av dig själv, och vi vet ju alla att en god relation är grunden till en god affär. För dig som är ny till affärsluncher eller dig som inte riktigt lyckats få till det kommer här några tips på hur du kan se till att lunchen blir lyckad.

 

Tips för en lyckad lunch

Det många gör fel är att de hoppar rätt in i affärssnacket. En lunch är en lunch, även om det ska talas affärer. Börja gärna med några halvt personliga frågor, stäm av läget, kolla hur familjen mår eller var personen gjort eller har för planer till helgen. Detta visa att det finns ett intresse för personen och att du värdesätter relationen, inte bara transaktionen. Var dock försiktig med att gå in på för kontroversiella frågor såsom politik då detta kan driva en kil i relationen och skada affären. Precis som vid ett vanligt möte är det i princip förbjudet att svara i telefon/mejl/sms under lunchen, ditt fokus ska vara på ditt sällskap.

 

 

Välja restaurang

Sist men inte minst kommer valet av restaurang. Det behöver vara en restaurang som inte blir för stimmig, ni måste ju höra varandra, och inte heller för tyst, ni vill ju inte att alla andra hör vad ni säger. Välj även en restaurang som du vet har olika alternativ i form av sallader, kött, vegetariskt, veganskt osv., då många har dietrestriktioner. Ett tips är https://www.steakhousehuddinge.se/. Boka bordet i förväg och be gärna om ett bord som är mer avskilt. Ju mer du har möjlighet att förbereda desto bättre kommer resultatet att bli!