Kompressor för privatpersoner

12 juli 2019 jonas olsson
Kompressor för privatpersoner

Det finns många anledningar för en privatperson att skaffa en kompressor, det är inte enbart företag som behöver en. Planerar du ett barnkalas? Älskar ditt barn ballonger? Då kan en kompressor behövas. Istället för att blåsa upp alla ballonger individuellt kan du använda en kompressor – snabbt och enkelt. Spelar dina barn eller du fotboll? En kompressor kan hjälpa dig att pumpa upp fotbollarna utan några problem. Om du får punka på däcket kan du pumpa upp detta med en kompressor. Det är helt enkelt ett verktyg som gör din vardag enklare. 

Hyra eller köpa en kompressor?

Om du inte planerar att använda din kompressor mer än en gång är det inte alltid värt att köpa en. Då är det istället bättre att hyra en kompressor. När du hyr en kompressor betalar du en månadshyra och du kan dessutom byta modell under tiden som du hyr. Detta gör att du kan testa olika modeller. I slutet av din hyresperiod kan du även bestämma dig om du vill behålla din kompressor. Chicago Pneumatic är företaget att kontakta för dina behov och det finns olika modeller som du kan hyra till ett bra pris.

Rätt kompressor för jobbet 

Det finns självklart olika varianter av kompressorer på marknaden idag som alla har olika funktioner. Om du enbart planerar att använda din kompressor då och då är det bäst att skaffa en liten kompressor som har en kapacitet på 24 liter. Detta är den som funkar bäst till hemmet. Om du har behov att av driva till exempel spikpistoler eller mejselhammare är det en mellanstor kompressor som du borde kolla på. Denna har en kapacitet på 50 liter och kan producera så mycket som 400 liter i luft per minut. Om du behöver en kompressor som kan arbeta under flera timmar i en verkstad är det en stor kompressor du borde kolla på, med en kapacitet på 100 liter. 

Fler nyheter