När man behöver reparation av gasspisar i Stockholm

17 september 2021 jonas olsson

Det finns många gasspisar i Stockholm eftersom där finns ett mycket väl utvecklat gasnät. Gasspisar används av närmare 60 000 hushåll. En av anledningarna är att gasspisar är så stabila och så hållbara. En gasspis tål väldigt mycket användning utan att den går sönder. 

Spisen är tillverkad av järn och har ofta en emaljerad skyddande yta. Färgen på emaljen kan variera och skyddar inte bara spisen, utan blir också som ett smycke i ditt kök. De känsligare delarna där gasen leds fram till brännaren är väl skyddade. Har man investerat i en gasspis så behöver man inte tänka mer på saken på många, många år.

Men en spis används mycket, särskilt i ett restaurangkök. Det som kan hända är då att någon bit blir utsliten. Det är ändå inget större problem. Det finns företag som ägnar sig åt reperation av gasspisar stockholm och som fixar det mesta. En spis har många små delar som enkelt kan bytas ut av en erfaren reparatör. Har man undersökt och lagat några tusen spisar så vet man var de svaga punkterna finns, och då är de lätta att fixa till.

 

 

Man kan göra reparation av gasspisar många gånger, eller så kan man köpa en ny

I Sverige finns det inte längre någon stadsgas i alla städer, men i Stockholm har man inte bara valt att behålla gasen, man bygger ständigt ut nätet. Eftersom gasen är osynlig tillsätter man en doft för att kunna lokalisera om det skulle finnas någon läcka. Gasen består av lika mycket luft som av naturgas vilket gör den lätt. Skulle den läcka ut så stiger den snabbt uppåt och blandas med luften. 

Det är ett miljövänligt alternativ att använda gas istället för el när man lagar sin mat. Spisarnas långa livslängd gör också att de bidrar till mindre belastning på vår miljö.

Fler nyheter