Pizza? Sì! Pasta? Sì!

12 juli 2019 jonas olsson
Pizza? Sì! Pasta? Sì!

Det är inte bara det italienska språket som lockar och förför. Lasse Holm valde att dedikera en hel låt till den italienska matkulturen. 80-talslåten “Canelloni Macaroni” får det att vattnas i munnen efter pizzor som Vesuvio, Capricciosa och Quattro Stagioni. Varje jul får Lady och Lufsen dela på portionen med “spaghetti och massa fricadelli” medan kyparna utbrister “Mama Mia, hundar börjar tala mat!”. Italiensk mat influerar den svenska matkulturen på ett starkt vis och frågan är om inte spaghetti och köttfärs är en av de svenska hushållens allra vanligaste maträtter till vardags? En pizza på fredag kväll efter lång arbetsvecka brukar också sitta fint!

 

 

Italiensk mat för den som vill njuta

För den som är ute efter en måltid att njuta av rekommenderas ett besök på en italiensk restaurang. Förrätter (antipasti), varmrätter (piatto principale), desserter (dolci), pasta och pizza kan avnjutas i fin miljö. Vill du dricka något gott till din pasta eller pizza kan både vitt och rött vin passa, beroende på vilka ingredienser som finns i maträtten. I Stockholm finns flera italienska restauranger att besöka och om du har vägarna förbi Vasastan finns exempelvis Ciao Ciao Quattro. De serverar klassiska italienska rätter tillagade på färska råvaror. 

 

Avhämtning för hemmamys

Det finns också möjlighet att köpa italiensk mat för avhämtning. Det finns kanske lite annat att välja på än vad den lokala pizzerian erbjuder  och kanske känns det även lite lyxigare! Friheten med att välja avhämtning är att du kan äta var du vill, hur du vill och när du vill. En låda god pasta, ett glas rött, soffan och det senaste avsnittet av favoritserien är en kombination som passar många. Eller varför inte drömma dig bort till en solnedgång i Toscana medan du avnjuter en pizza på balkongen tillsammans med din partner? Njut av ditt egna lilla Italien  på hemmaplan!

Fler nyheter