Plåtslagaren – plåtens sömmerska

01 maj 2019 jonas olsson
Plåtslagaren – plåtens sömmerska

En byggnadsplåtslagare måste – likt en sömmerska – mäta, klippa och breda ut, skillnaden är vilket material den yrkesverksamma jobbar med. En byggnadsplåtslagare kan jobba både med fasader och tak, vilket gör att jobbet inte är något för den höjdrädda personen. En duktig plåtslagare har ett estetiskt tänkande, ett problemlösande arbetssätt och är kreativ som person. En byggnadsplåtslagare jobbar med fastigheternas ytskikt, vilket innebär att plåtslagarens arbete i många fall är det första intryck en besökare får av ditt hem eller din affärslokal.

 

Plåtslagaren för dig

Beroende på vilket plåtslagararbete du behöver ha utfört samt vilken kunskap du har själv, skiner dessa egenskaper igenom mer eller mindre hos den yrkesverksamma, samtidigt som kraven på plåtslagaren därmed också varierar. Oavsett om det är en fasad på din privat- eller affärsfastighet som ska kläs i plåt, eller om det är takarbeten som ska utföras, är det viktigt att du känner dig trygg med just din plåtslagare och att din plåtslagare kan komma med tankar och idéer som är aktuella för dig med den fastighet som arbetet ska utföras på.

 

Känna trygghet med plåtslagare

Det är viktigt att du känner tillit till din plåtslagare. Vid tak- och fasadarbeten jobbar plåtslagaren med ytan på din fastighet – ytan som ska stå emot väder och vind, och därmed hålla tillräckligt tätt för att skydda känsligare delar av fastighetens olika komponenter men samtidigt andas tillräckligt mycket för att inte skada dessa känsligare komponenter. En duktig plåtslagare kan du även rådfråga om huruvida ditt tänkta slutresultat är estetiskt tilltalande för den fastighet som du har tänkt klä i plåt. Det är därför viktigt att du känner dig trygg med att din plåtslagare har tillräcklig kunskap om materialet och fastighetstypen, men även har den estetiska ådran för att inte enbart tänka praktiskt och priseffektivt i alla lägen, utan även har kunskapen och känslan för att ta med andra aspekter också utifrån dina önskemål.

Fler nyheter