Smärtan och besökt hos en sjukgymnast i Köping som blev till en gåva

04 juli 2022 Mikael Barani

editorial

Vi lever i krävande tider och inte ser det särskilt mycket lättare ut i den nära framtiden. Utmaningarna är många, det kan nog de flesta av oss se.
Därför gäller det att nu anstränga sig extra för att se till att hålla humöret och hälsan uppe. Ofta är det nämligen i dessa tider – vissa skulle säga kristider – som det också finns möjlighet att utvecklas med ökad potential.

Utmaningarna får oss att växa

För det är när det känns som tyngst som vi också ges möjligheten att få perspektiv på saker och ting. När det där som man kanske har fruktat mest händer – och man märker att man klarar av det – det är då vi växer med turbofart.
Av denna anledningen kan man med tiden faktiskt komma att omfamna kriser. Naturligtvis fortsätter de att vara obekväma företeelser men man vet också att de kommer med möjligheter till utveckling.

För det finns mycket här i livet som har visat sig vara dolda välsignelser. Kanske råkade du ut för en arbetsplatsolycka och fick träffa en sjukgymnast i Köping under din rehabilitering. Plötsligt återupptäckte du din barndoms glädje gällande rörelse. Hur naturligt det är för oss människor att vilja hoppa, springa och helt enkelt bara ta oss fram.

fysioterapeut

Ironiskt nu befinner du dig i ditt livs form – tack vare den där skadan som du ådrog dig tidigare.
Kanske låter detta banalt och löjligt men blicka som sagt tillbaka på ditt eget liv och du kommer garanterat att finna exempel på detta. 

Det är just det här som är det fantastiska med den resa som vi alla befinner oss på – det är i kontrasterna som vi oftast finner det som hjälper oss framåt och ingjuter nytt mod i våra hjärtan.
Eftersom utmaningarna alltid kommer kan vi förbereda oss för dem genom att leva lite obekvämt i vardagen. Det ger oss ett försprång när det väl blir tufft här i livet.

Fler nyheter