Vandrarhem, mer än sovsalar

Det är lätt att tänka att vandrarhem är synonymt med sovsalar som du delar med många andra. Visst finns det vandrarhem som består av sovsalar men det finns många fler varianter att välja mellan. Det finns många olika kategorier av vandrarhem och allt fler satsar på komfort och service. Vandrarhem kombinerar ofta sovsalar med privata rum, många erbjuder möjlighet att välja till eget badrum. Vandrarhem är ett perfekt ställe att knyta nya vänskaper då priset gör att familjer och ensamresenärer många gånger föredrar vandrarhem framför hotell.

 

 

Vandrarhem med tema ridning

Det finns även olika nischade vandrarhem. Det kan vara allt från typiskt skärgårdstema till de som specialiserat på olika friluftsaktiviteter. Ett inte allt för ovanligt tema är ridning. Runt om i Sverige hittar du vandrahem som erbjuder ridning, turer med häst och vagn och en del ger dig till och med möjligheten att ta med din egen häst. Givetvis behöver du inte ha hästvana för att boka in dig på ett vandrarhem som specialiserat sig på ridning. Om du är nybörjare eller helt saknar vana så tveka inte att prova på. Dessutom brukar dessa vandrarhem erbjuda mer än bara ridning. Åker hela familjen brukar det alltid finnas aktiviteter för alla.

 

Ridning året runt

Vandrarhem som specialiserat sig på ridning finns över hela Sverige. Du kan välja att rida i fjällen, galoppera i skärgården eller glida fram över Skånes blomstrande ängar. Vintern är inget hinder för att njuta av ridning heller, det finns möjlighet att ta ridlektioner inomhus och att rida fram genom ett svenskt vinterlandskap. När du kommer tillbaka och det biter rejält i kinderna kan du samlas med dina nya vänner vid en brasa eller i bastun. Varför inte byta skidsemestern mot en ridsemester vintertid? Sen är det få upplevelser som slår att i juletider ta en slädtur med häst. Julstämningen infinner sig garanterat oavsett om du är själv eller med hela familjen.