Leksaker för barn på 1-2 år som ger mer än bara underhållning

27 maj 2021 Cecilia Olsson

Under barns första levnadsår är det otroligt mycket som händer. De går från att vara ett lite bylte som mest sover äter och gråter till att bli små personer med egen vilja och personlighet. Ett barn på 1-2 år är ofta nyfiket och expert på att leva i nuet. Impulskontroll har inte riktigt utvecklats och man får därmed räkna med att barnet kan sträcka sig efter det mesta som hamnar i dess fokus. Som tur är går det ofta lätt att avleda intresset med något annat om barnet är ute efter en sak som han eller hon inte får leka med.

Leksaker som kan hjälpa barnet att göra framsteg i sin utveckling

Det finns mängder av leksaker som kan både underhålla barnet och hjälpa dess utveckling framåt. Ett barn i 1-2 års åldern behärskar ofta aktiviteter såsom teckning, utklädning, lek med klossar, plocklådor, pussel med mera. Generellt sett ska leksaker till barn i den här åldern ha få och enkla former. På https://lekakademin.se/alder/leksaker-1-2-ar hittar man mängder av leksaker för barn i åldrarna 1-2 år.

Hitta det som passar utifrån ålder på barnet

Lekakademin är en webbshop som lagt fokus på att barn ska kunna lära sig och utvecklas av sina leksaker. Därför har de ett sortiment som endast innehåller leksaker och redskap som kan ha en positiv inverkan på barnets utveckling. Det finns allt från böcker och pyssel till leksaker för inomhus- och utomhusbruk. Det är enkelt att söka på exempelvis barnets ålder för att se vilka leksaker som kan vara spännande för den ålderskategorin och framförallt får man fram de leksaker som är säkerhetsgodkända för just den åldern.

Genom att erbjuda sitt barn leksaker som främjar dess utveckling så kan han eller hon ha roligt samtidigt som det på ett eller annat sätt är lärorikt, något som kan vara till stor nytta i framtiden.

Fler nyheter