Fixa synen på en ögonmottagning i Stockholm

02 maj 2022 william eriksson

editorial

Du bör vara försiktig med dina sinnen och ta hand om dem. Trots allt har du bara fem stycken. Ja, det är ju inte alla som är som den lilla pojken i filmen “Sjätte sinnet”. De flesta av oss får klara sig med fem sinnen: känsel, hörsel, smak, lukt och syn. Just den sistnämnda kanske är allra viktigast. Synen är för många människor det mest värdefulla sinnet, av många anledningar. Därför är det också rimligt att uppsöka en ögonmottagning när just synen börjar strula.

Det behöver inte ens handla om akuta saker. Visst, det kan hända att du kanske får en gren i ögat på skogspromenaden. Det gör fruktansvärt ont och du måste på en gång uppsöka vård. Men ibland vänder man sig till en ögonmottagning för besvär som har uppstått successivt. Synfel som till exempel närsynthet eller översynthet är besvär som inte uppstår över en natt. De växer fram steg för steg, men till slut har det gått så långt att du måste göra någonting åt det.

 

ögonmottagning

 

Acceptera inte ett synfel

För dig som råkar bo eller befinna dig i Sveriges huvudstad ligger det därför nära till hands att boka en tid på en ögonmottagning i Stockholm. Där kan du få professionell och välbehövlig behandling så att ditt femte sinne inte behöver gå förlorat. Vetenskapen har faktiskt kommit så långt att du inte behöver acceptera dina synfel. Och det finns idag fler alternativ än bara glasögon.

Många som kommer upp i åldern kan till exempel få diagnosen grå starr. Det innebär att synen blir suddigare, du blir mer känslig för ljus och kan till och med se dubbelt. Men sådant där går att åtgärda med en enkel, snabb och smidig gråstarroperation. Det är ett enkelt ingrepp som kommer att förändra hela din vardag och upplevelse av världen. Det är det väl värt?

Fler nyheter